Nyheter

Siste nytt fra Marin Design

Innovative Effektive og Miljøriktig

29/1/2024

Visste du at tilbake i 2013 utviklet vi i Marin Design as verdens første slepebåt drevet på LNG?

Fartøyene TB Borgøy(2013) og TB Bokn(2014) ble utviklet i samarbeid med Buksér og Berging AS.

Vi er stolt av å ha jobbet med en slik stor aktør for å pushe grenser for nyutviklede og moderne fartøy.

 

TB Borgøy (ASD 35 LNG)

L.O.A                     35m

Bredde:                15.4m

Dybde:                 5.5m

Bollard Pull:        70t

 

Slepebåten er utstyrt med 2 stk gass(LNG) drevene motorer levert av Rolles-Royce som har en ytelse på 1705 kW per motor. Motorene er koblet til hver sin azimut av typen RR US35CP. Hovedslepevinsjen var levert av Karmøy fabrikat og har en kapasitet på 250 t. Fartøyet har DNV klasse.

I disse dager er vi igjen først ute med ett nyutviklet fartøydesign. Vi i Marin Design as står igjen i bresjen for nyutvikling av fremtidens skipsdesign i Ytter Namdalen. På dette fartøydesignet samarbeider vi med flere aktører inne for havbruksnæringen. Med på laget har vi store aktører som Moen Marin as, Moen Verft as og Salmar as. Dette fartøydesignet blir det første med hydrogen-elektrisk fremdrift tilpasset havbruksnæringen. Servicefartøyet skal bli benyttet som lokalitetsbåt/røkterbåt hos Salmar sine lokaliteter i Nærøysund kommune. Katamaranen har hoveddimensjoner 14.99x9.0m(MD1590C-SDH) og bygges i sin helhet på Moen Verft sitt anlegg på Kolvereid.

Dette er igjen ett bevis på at vi i Marin Design as fortsetter i høygir på nyutvikling av moderne fartøy. Vi trives best i førersete på utvikling av innovative effektive og miljøriktige fartøy

«Fra Ytre Namdal, designet for alle hav»

No items found.
INNOVATIV EFFEKTIV MILJØRIKTIG
Vi yter det lille ekstra!
Er du interessert?
ta kontakt